Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Позиция на Местна коалиция "ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен)"

Позиция на Местна коалиция "ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен)" бе изпратена на редакционната поща на Про Нюз Добрич. Тя е по повод проведеното във вторник заседание на Общинския съвет. Припомняме, че местният парламент не даде съгласие Кметът на Община град Добрич да усвои средства от дългосрочния дълг за реализацията на инвестиционен проект „Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич“, в размер до 3 399 000 лева с ДДС, с оглед осигуряване на финансов ресурс за възлагане на строителните дейности за първия етап от проекта. 

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Ситуацията в Общинския съвет Добрич е: Крадецът вика дръжте крадеца!

Общинският съветник от ГЕРБ Иво Пенчев, за пореден път, с лъжи и манипулации прави всичко възможно да саботира и забави стартирането на ремонта на центъра на град Добрич. Причината за това е повече от тривиална – страх. Страх, че центърът на Добрич ще бъде реализиран с открита, честна и прозрачна процедура. Този страх накара г-н Пенчев и компания да реализират активно мероприятие, така характерно за стила на неговата партия. Позовавайки се на уж медийни публикации, които всъщност са публикации от тролове, обслужващи позициите на ГЕРБ-Добрич, г-н Пенчев създава несъществуващ проблем, а след това обявява, че е спестил 3 милиона лева на община Добрич.

Точните думи на г-н Пенчев по време на сесията в Общински съвет са: „Господин Керванов, в медийното пространство, защото на нас никой не ни е информирал, но в медийното пространство беше излязло едно КСС, в което стойността на клинкера беше заявен около 76 лв., ако не греша, и забележете поставянето, само труда да това поставяне е 125 лв. на кв.м. Това беше излязло като КСС……..125 лв това за труд за полагане на паве. Наскоро ми се наложи да положа 4 800 кв.м. паве, цената която аз постигнах е 23 лв, а не 125 лв.“

Пенчо Керванов, зам.-кмет „Устройство на територията“: „Господин Пенчев, специално за това, което говорите, за полагането на павета. Това, което ни е оферирано от рамковото споразумение. Трите фирми, сега ще ви кажа, беше между 25 и 27 лв. за полагане на паве. Тоест напълно се доближава до това, което вие сте успели да постигнете “. Дейностите при предстоящия ремонт на Централната пешеходна зона ще се извършат по рамков договор на Община Добрич за ремонт. Три са фирмите, част от договорното споразумение, които ще бъдат поканени да предоставят своя оферта за този ремонт. Техните предложения са в рамките на цени, залегнали при сключване на договора. Цените за поставяне на паважни блокчета, включително пясъчна подложка и фугиране за квадратен метър на трите фирми, са съответно - 25,76 лв.; 27,13 лв.; 26,91 лв.

Ако г-н Пенчев беше толкова загрижен за правилното харчене на парите на данъкоплатците, щеше да прояви същата активност и през 2010 година. Ако беше толкова съвестен и отговорен тогава, нямаше да допусне общината да даде 5 милиона лева за плочки, които не би поставил и в собствената си баня. Ако беше толкова активен тогава, днес, вместо мними 3, щеше да „направи икономия“ на гражданите реални 12 милиона лева. Както тогава, така и днес, за г-н Пенчев личните и партийни интереси са над тези на града.

Колкото и да отрича г-н Пенчев, гражданите могат да бъдат сигурни в едно: колкото повече изборите наближават, толкова повече „спасители“ ще се появяват."

 

c