Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Полските обществени медии са поставени в състояние на ликвидация, за да се улесни тяхното преструктуриране, съобщи полски министър

Полските обществени медии са поставени в състояние на ликвидация, за да се улесни тяхното преструктуриране. Това заяви новият полски министър на културата Бартоломей Шенкевич, предадоха световните агенции. Обществените медии са възприемани като предаватели на позициите на бившото полско популистко правителство, отбелязва Франс прес.
Новият полски министър на културата мотивира решението си по-специално с желанието да се гарантира функционирането и преструктурирането на общественото радио и обществената телевизия и на полската новинарска агенция ПАП.
В съобщение в платформата "Екс" полският министър на културата добави, че решението му последва решението на президента Анджей Дуда да суспендира финансирането на обществените медии, допълва Ройтерс.
Той добави, че състоянието на ликвидация може да бъде отменено във всеки един момент от собственика на компаниите, който е държавата.
.

c