Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Полк. Александър Александров от ИТН избра да е депутат от Добрич

Водачът на листата на ПП “Има такъв народ” за 8 МИР Добрич полк. Александър Александров остава депутат от региона, съобщиха за Про Нюз Добрич от местната структура на партията в града.

Централната избирателна комисия /ЦИК/ по-рано прие заявление на лидера на партията Станислав Трифонов (Слави), с което той се отказва да е депутат в 15 МИР - Плевен и 25 столичен МИР. Това отвори възможността полк. Александров да избере да влезе в Народното събрание от Плевен, където е втори в листата след Трифонов.

Ако беше избрал тази опция, на негово място в Добрич щеше да влезе застрахователният специалист Стефан Костов, който е координатор на ИТН в община Добричка.

В Плевен народен представител ще бъде Христинка Иванова, станала известна след разцеплението в редиците на „Има такъв народ“, когато се появи запис, в който се твърди, че напусналият Радостин Василев я заплашва. По-късно Василев напусна редиците и на “Продължаваме промяната” и създаде своя партия МЕЧ.

Полк. Александър Александров е преминал на различни длъжности в Генералния щаб на БА и Министерството на отбраната. Бил е началник на отдела по интеграцията и оперативната съвместимост в Генералния щаб, Заместник-военен представител на България в НАТО (2004-2006), началник на отдела МО за укрепване на мерките за укрепване на доверието във военната област (ДОВСЕ, ВД и Открито небе), началник на Офиса на НАТО в Скопие (2012-2014 г.), главен експертен сътрудник в Комисията по отбрана на Народното събрание.

c