Вторник, 17 септември 2024

17.09.2024

Последвайте ни

По график тече подготовката в област Добрич за провеждане на изборите на 27 октомври

До утре е срокът, в който общините публично да оповестят дата, час и място за провеждане на консултации за съставите на СИК

По график и в пълна координация с всички пряко ангажирани по подготовката и произвеждането на избори за народни представители в 51-вото Народно събрание тече организацията в област Добрич. Съгласно дейностите са спазени всички срокове, разписани в приетата от Централна избирателна комисия Хронограма за изборния процес за предстоящите извънредни парламентарни избори. Като част от ангажимента по логистиката, областният управител раздаде на общините предварителните списъци, като задължение е на всяка община е да обяви предварителния избирателен списък и да го публикува на своята интернет страница до 16.09.2024 г. Също на своите страници общините в срок до утре – 18.09.2024 г., имат ангажимент да оповестят мястото, датата и часа на провеждане на консултации с представителите на парламентарно представените политически сили за съставите на секционни избирателни комисии. При непостигнато съгласие за съставите на СИК и ръководствата им – назначаването ще се извършва служебно от Районна избирателна комисия.

Днес – 17.09.2024 г., председателят и членове на Районна избирателна комисия Добрич проведоха работна среща с представители на общините в областта, ОД МВР, „Информационно обслужване“ АД и „Сиела – Норма“ във връзка с ангажимента на всяка една от институциите по организацията на изборния процес.

 

c