Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Пианистът Людмил Ангелов представи новия роял на "Мелницата" в Балчик

"Притежавате един изключителен инструмент!", каза Людмил Ангелов

Пианистът Людмил Ангелов представи клавирно матине с произведения на Шопен в Туристически и културно-информационен център "Мелницата" в град Балчик. Творецът е в белия град и за да представи новия роял, който закупи Община Балчик, за да може да посреща още по-значими творци и да изпраща още по-вдъхновени зрители от ТКИЦ "Мелницата".

С нов роял ще се сдобие културно-информационния център "Мелницата" в Балчик 

"Притежавате един изключителен инструмент!" С тези думи пианистът и преподавател Людмил Ангелов започна клавирния си рецитал, посветен на творчеството на Шопен. Пред изпълнената с почитатели на клавирното изкуство зала именитият ни музикант се раздаде докрай и демонстрира възможностите на рояла.

През май месец Общинският съвет в морския град взе решение да отпусне 51 428 лева за закупуването на роял Kawai GX-3, а предложението бе внесено от началника на отдел “Култура, протокол и връзки с обществеността” Сава Тихолов. Роялът ще се използва във връзка с провеждането на десетки фестивали, творчески срещи, майсторски класове и други мероприятия от културен и туристически характер на които е домакин град Балчик.

c