Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Петима с дрога са задържани при специализирана полицейска операция в област Добрич

Специализирана полицейска операция по противодействие на разпространение на наркотици е проведена на територията на област Добрич за периода от 10 до 16 август.  Петима са задържани с дрога в Балчик, Добрич и с. Богдан.

800 грама канабис са открити при проверка на С. К., който е известен на МВР. Иззети са и две електронни везни. С постановление на Районна прокуратура лицето е задържано до 72 часа. Впоследствие е наложена мярка за неотклонение «Домашен арест».

След извършено претърсване на адрес в Балчик в сифон на кухненска мивка са открити и иззети 3 топчета, обвити в найлон, съдържащи общо 2 грама канабис. Образувано е досъдебно производство срещу Е. Я. от гр. Балчик, който е задържан под стража.

При извършена проверка на познайника на полицията И. К. от Балчик той доброволно предава найлонов плик с 0,5 грама метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа, срещу него е образувано бързо производство.

На междуетажна площадка в Добрич М. Т. изхвърля 3 свивки с канабис с общо тегло 5.93 грама. След претърсване на дома му са намерени още сгъвки с канабис с тегло 0,35 грама,  електронна везна и множество полиетиленови пликчета. Образувано е досъдебно производство, като мъжът е задържан под стража.

Дрога е намерена и у И. С. от с. Богдан, която има криминално минало. При изврършената проверка тя предава доброволно целофан с 0,35 грама канабис. Задържана е за 24 часа, като срещу нея е образувано бързо производство.

c