Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Първо място от Националното по корабомоделен спорт за тима на Каварна

Съставът на Каварна се класира на първо място в Националните ученически състезания по корабомоделен спорт, чийто домакин беше град Пазарджик.

От 17 до 19 юли, наред с Националните ученически състезания, се проведе и Държавното първенство - надпреварите в класи НС и М (ІІІ кръг).

Проявите се състояха на т.нар. "Остров" в парк „Свобода“, като в тях се включиха общо 57 състезатели от цяла България.

В първата надпревара на Националните ученически състезания, участие взеха 32-ама ученици, от 3 до 12 клас, разпределени в осем отбора. Тимовете бяха от Габрово, Димитровград, Каварна, Пазарджик, Русе, София и Харманли, които се състезаваха в две възрастови групи.

За първи път в историята на състезанието, три отбора се класираха на първо място с еднакъв брой точки. При по-големите - във втора възрастова група (8-12 клас), победители - с еднакъв брой точки станаха тимовете на Каварна, Харманли и на Националния дворец на децата.

В групата на най-малките (3-7 клас), купата за първо място завоюва тима на Националния дворец на децата. На второто се класираха учениците от Харманли, а отборът на домакините зае отборното трето място.

Организатори на Националните ученически състезания са МОН, Националния дворец на децата  - София, Фондация „Еврика“ и Българската федерация по корабомоделен спорт за класoве „М“ и “NS”.

От 6 до 9 август август т.г., град Каварна ще е домакин на Националния турнир – класи С, и Държавното първенство – класи S.

снимката е илюстративна

c