Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Отново злато за СК „Бокс” – Добрич

Безапелационна победа и златен медал завоюва Росен Илиев от СК „Бокс” – Добрич на Републиканско първенство по бокс ДЛОП I за ученици. То се проведе в Ботевград от 4. До 8 април, съобщи президентът на клуба Радослав Добрев.

В турнира взеха участие 215 боксьори от 49 клуба от цялата страна. СК „Бокс” – Добрич взе участие с четирима състезатели на треньорите Стефан Петков и Светослав Тодоров.

Росен Илиев спечели златото в категория 38кг – на четвъртфиналите противникът му от БК Добруджа не се качи на ринга; на полуфинала съперникът от Пирин – Благоевград издържа 1 рунд, а на втория мачът бе прекратен в полза на Росен, който победи категорично и на финала срещу  боксьора на КИКО София. Светлин Галинов (46кг) и Данислав Кондов (40кг) останаха на крачка от медалите.

Най-оспорваният мач в категория 42 кг бе между състезателя на СК „БОКС” – Добрич Ники Илиев и бъдещия шампион Георги Гълъбов (Локомотив София). Въпреки загубата Ники Илиев привлече вниманието на селекционерите на националния отбор за ученици и те дадоха заявка за бъдещото му участие в отбора.

Президентът на клуба Радослав Добрев сподели, че е удовлетворен от постигнатите резултати до момента за годината – трима златни медалисти в 3 различни възрастови групи (жени, девойки, ученици).

c