Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Откриха обновената танцова зала на Младежки център – Добрич (СНИМКИ)

С фолклорен поздрав от ПФТА "Добротица", хоро за всички и прием бе открита обновената танцова зала в Корпус 3 към Младежки център – Добрич. Строително-ремонтните дейности включват частично обновяване базата на танцова зала, съблекални, складово помещение, фоайе, санитарни помещения, офис и предверие.

Благоустроена е и прилежащата площ към Корпус 3, посредством изграждане на „Свободна зона за двигателна активност“ – закупуване и инсталиране на специализирана конструкция за стрийт фитнес, с цел насърчаване на двигателната активност и здравословния начин на живот, както и привличане на млади хора с различни интереси, към дейностите на центъра и насърчаване създаването на неформални младежки общности.

Възстановени са подовата настилка и стенната римска мозайка чрез шлайфане и кристализация в голямо и малко Фоайе и коридор кампус. Мозайката е положена при построяването на сградата на младежкия център през 1974 г. и не е обновявана до момента.

Проектът е с продължителност 36 месеца от 07.2020 до 06.2023 г. и е с безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 895 105. 66 лв. по Програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Финансирането е по общо 8 дейности, като ремонта на залата е една от тях. През следващите месеци ще бъде отчетен целият проект.

На откриването на Корпус 3 присъстваха заместник-кметът “Хуманитарни дейности” Владимир Трендафилов и изпълнителят на част от дейностите по проекта Зорница Рашева.

c