Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Отборът на земеделската гимназия в Ген. Тошево е трети на състезание по статистика

Трето място завоюваха учениците от Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево на първия кръг на най-новото статистическото състезание „Дейтатон 2024“, което се провежда за втори път от Националния статистически институт.

Специално жури, съставено от експерти на НСИ, оцени и класира участниците, които в първия кръг от 20 март до 8 април представиха онлайн разработките си на тема „Статистически анализ на тенденциите и предизвикателствата пред обучението и професионалната реализация на младите хора в България“.

Двадесет и един ученически отбора от Шумен, Гоце Делчев, Сливница, Пловдив, Троян, Генерал Тошево, Пазарджик, Бургас, Варна, Петрич и София придобиха право на участие във финалния етап. Със своята разработка отборът на гимназията в състав: Габриела Желева и Мирослава Янкова, ученички от 11 А клас, и техните ръководители – Севдалина Бонева и Петя Христова, е класиран на трето място с 93.75 т. от възможни 100 т.. След нас са отборите на много търговски и природо-математически гимназии.

Финалният кръг на състезанието „Дейтатон 2024“ ще се проведе от 18 до 20 април в курорта Боровец. В него гимназията ще бъде представена от отбора в състав Габриела Желева и Мирослава Николаева, на които екипът на училището пожелава успех.

c