Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Осъдиха иманяр от Тервелско на "пробация" за незаконно притежавани антики

Мъжът е притежавал 19 археологически ценности, представляващи движимо културно наследство

Окръжният съд в Добрич се произнесе по делото срещу  обвиняемия Р. А. С., който беше обвинен в незаконно притежаване на археологически обекти. Обвиняемият призна вината си за престъплението, извършено на 19 септември 2022 година в неговия дом в село от община Тервел.

У иманяра Р. А. С. били открити прешлен от Х-ХI век, монета от римската империя - Гета (209-211 г.), пафта от XVIII-XIX век, апликация от IV-VI век, калъф за отливане на сачми от XIX век, обеца от X-XI век, апликация от IV-VI век, апликация от XIX век, апликация от IX-XI век, калъф за отливане на сачми от XIX век, апликация от IX-XI век, апликация от IX-XI век, апликация от IX-XI век, коланен край от IV-VI век, апликация от IX-XI век, апликация от IX-XI век, апликация от IX-XI век, монета от Римската империя - Север Александър (225-235 г.) и монета от Османската империя от XVII век.

Р.А.С. признал вината си и бе осъден на "пробация". Тя предвижда той да бъде регистриран на текущия си адрес за период от 6 месеца и да се подписва пред пробационен служител два пъти седмично, както и да участва в задължителни периодични срещи с него през този период. Съдът наложи задължението за срок от 6 месеца.

Освен това, мъжът трябва да плати разноските по делото в размер на 187,20 лева. Наказателното производство се прекрати с издаденото окончателно определение на съда.

c