Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Окръжният съд в Добрич остави в ареста 41-годишния Т.И. от Каварна

Окръжният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишния Т.И. от Каварна.

Както Про Нюз Добрич писа, мъжът бе задържан на 14 юни, след като в обитавания от него частен имот в морския град бяха открити 10,23 грама суха тревна маса, реагираща на канабис, пакетчета с бяло прахообразно вещество с общо тегло 21,6 грама, 11,76 грама кристално вещество, реагиращо на метамфетамин, и електронна везна.

На Т.И. е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение / разпространение на високорискови наркотични вещества. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години и парична глоба от 5000 до 20 000 лева.

В момента мъжът изтърпява тригодишна условна присъда за управление на моторно превозно средство след употреба на дрога, постановена от Районен съд – Варна миналото лято. Осъждан е общо пет пъти.

Според Окръжния съд са събрани достатъчно данни, за да бъде направено обосновано предположение, че мъжът е съпричастен към извършеното престъпление. Съдът счита и че има реална опасност Т.И. да се укрие, да извърши друго престъпление или да въздейства върху свидетели.

Определението на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна. 

 

 

c