Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

ОДМВР Добрич със спецоперация по повод 29 юни - Ден на безопасността на движението

От 28 юни до 30 юни на територията на област Добрич са планирани специални полицейски операции по линия на безопасността на движението по пътищата, съобщават от ОДМВР Добрич. Поводът е Националният ден на безопасността на движението по пътищата. Ще има засилено полицейско присъствие и акции по метода широкообхватен контрол.

С решение на Министерски съвет от 2019 година, 29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Безопасността на пътя зависи от всеки участник в движението, който трябва да познава и спазва закона. В този ден с общи усилия повишаваме вниманието на обществото върху важната тема за безопасното придвижване с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

На 2 юли на скейт парка в градския парк на град Добрич е планирано събитие на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни МКБППМН във връзка с индивидуалните транспортни средства. Служители на пътна полиция и ОД МВР Добрич ще са на място и при откриването ще има разяснителна кампания за използването им, както и административните наказания, които са предвидени.

c