Вторник, 17 септември 2024

17.09.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич одобри премахването на сграда за разширяване на улица

Общинският съвет на Добрич прие решение, свързано с премахването на сграда, разположена на ул. „Д-р Константин Стоилов“ №28, с цел разширяване на уличната мрежа. Сградата е общинска собственост, а премахването ѝ е част от по-широк план за оптимизиране на инфраструктурата в района.

Решението е в изпълнение на предходен акт на Общинския съвет от 28 ноември 2023 г., с който е възложено на кмета на града да организира разчистването на имота и да осигури запазването на предназначението му за улица. Възложител на дейностите по премахване и разчистване на сградата ще бъде местен жител – Риза Мустафа Риза, който е собственик на съседен имот и има интерес от разширяване на уличното трасе за осъществяване на своя инвестиционен проект.

Риза Мустафа Риза вече разполага с одобрение за строителство на жилищна сграда в съседен парцел. За да реализира проекта си, е необходимо преминаването през бъдещата проектна улица, част от която попада в общинския имот. Със собствени средства и за своя сметка, той ще извърши демонтажните и разчистващите дейности.

c