Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Община Казанлък приема предложения за почетни граждани

Започва приемът на предложения за почетни граждани на Казанлък. Това става ясно от официалния сайт на местната администрация. Повод за присъждане на почетното звание могат да бъдат постижения в различни сфери, принос за развитието на града, изявена общественополезна дейност, както и признателност от жителите на Долината на розите. Срокът за подаване на предложения е до 20 април. 
Местната власт е регламентирала Правилникът за номинации с почетни символи и знаци е регламентиран в общинска наредба от 2004 година. Поводи за присъждане на званието „Почетен гражданин на град Казанлък" могат да бъдат дългогодишна обществено-полезна дейност за града и общината, постижения в областта на науката, образованието, изкуството, културата, здравеопазването и спорта, дарителство, проявен изключителен героизъм, реализиране на инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за устойчивото развитие на града и общината.
Предложенията трябва да бъдат придружени от подробни мотиви, описание на дейността на кандидата, както и кратка биография с настоящия му адрес. 
Съгласно регламента на наредбата, своите аргументирани предложения могат да направят кметът на общината, общинските съветници и граждани, като тяхното предложение трябва да бъде придружено от аргументи и списък с поне 90 подписа за съгласие.
Предложенията се подават в запечатан плик в Деловодството на Община Казанлък. 
БТА припомня, че през 2023 година званията “Почетен гражданин” и “Вписване в Почетната книга” на Казанлък бяха официално връчени от кмета Галина Стоянова на кардиолога д-р Бойчо Бойчев, на прокуриста Владимир Спасов и на директора на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Стефан Папукчиев. Връчването се състоя по време на Тържествена сесия на местния Общински съвет, състояла се в залата на Художествената галерия и Историческия музей “Искра” на 2 юни. 

c