Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Общество и съпричастност: Търговци даряват мартеници за болната Сиси от Добрич

Добротата тези дни е в центъра на Добрич. Десетки се спират на щанд за благотворителност, за да дарят или закупят артикул, а целта е да се помогне на Станислава Петрова (Сиси), която се нуждае от средства за скъпоструваща операция в Турция, за да проходи отново.

Мога да кажа с радост и гордост, че хората помагат, дори и да не си купят нещо”, каза приятелката на Сиси Пламена. Съпричастността на хората е голяма, често оставят дарение без да искат нещо в замяна, а връхната точка на добротата са даренията на търговците от близките щандове за мартеници, които напълно безвъзмездно оставят от своите украшения, за да помогнат.

За 4 години още не е открит шофьорът, заради когото Станислава от Добрич е парализирана 

Състоянието на Сиси се подобрява и за това допринася огромната обществена подкрепа, сподели Пламена. Младата майка Сиси, която пострада при тежък пътен инцидент все още е в Турция, все още е на рехабилитация и предстои допълнително посещение на клиника, за да се определи колко вливки трябва да се направят. Подобрението е, че Сиси вече има чувствителност в долната част на тялото, която след катастрофата остава парализирана под кръста.

Начинът, по който може да се помогне на Сиси е и по дарителска сметка в банка ОББ клон гр.Добрич с IBAN: BG36UBBS80021092761840 и титуляр Станислава Тихомирова Петрова.

Сиси е добре! Бори се, силна е и ние се борим с нея!”, каза Пламена. На щанда бяха и родителите на Станислава, които най-много се притесняват за нея, но са там, за да помогнат с каквото могат и за да събират от положителната енергия, която всеки оставя на щанда.

Хората в Добрич са добри. Може би, защото ние сме позитивни и приветливи и го правим от сърце. Вярвам, че когато даваш положителни емоции, няма как да не получих такива обратно. Тези, които са при нас, които купуват и даряват са позитивни. Ние вярваме, че Сиси ще проходи. Има добри хора!”, категорична е Пламена.

Благотворителен бал “Да помогнем на Сиси да проходи” организират в Добрич 

Артикулите на щанда идват от много места, но основно от приятели на Сиси. Играчките са дарени от деца, мартениците са от търговците, картините са от студио на приятели на Сиси, а възрастна двойка е дарила уникална и доста стара картина с много красива и скъпа дървена рамка.

На щанда има и черна кафеварка, която носи късмет на каузата, но се и продава и чака своя собственик. Интересът към нея е голям, но все още купувач не се е намерил.

Благотворителният базар продължава до 1 март (утре), а повечето артикули нямат цена, с изключение на картините.

Прикована в инвалидна количка млада майка от Добрич започва лечение, за да проходи отново 

Катастрофата възниква на 11 декември 2019 г. по пътя Приморци-Добрич. Към 8.30 часа сутринта тя тръгва за Добрич с детето си, което тогава е на година и седем месеца, за да го заведе на детска ясла. Имало много гъста мъгла и по тази причина карала с много ниска скорост. Вижда насреща големи фарове, като на Джип, които я заслепяват. Младата жена намалява още скоростта, но другият автомобил се приближава толкова близко, че, за да не се блъсне челно с него, завива в канавката и после се блъска в дърво.

Майката и детето са откарани в Спешно отделение на болницата в Добрич. Момченцето е прегледано, установява се, че му няма нищо. Станислава е приета в болницата и й предлагат операция. Мъжът й обаче решава да бъде оперирана във Варна, където има по-добра апаратура. Откарана е в морския град в болница „Света Марина”.  Установено е, че има кръвоизливи в гърдите и корема и счупени 8, 9 и 12 прешлени на гръбначния стълб. Първо по спешност са направени животоспасяващи операции на гърдите и на корема. След това е направена операция на гръбначния стълб. През изминалите четири години Станислава не спря да се бори, за да може отново да тича със сина си.

Днес, четири години по-късно, младата жена има шанс отново да проходи. Благодарение на много добри хора, Станислава успя да събере нужните за лечение със стволови клетки средства. Тя направи първата вливка на стволови клетки в клиника в Турция, след което започна интензивна роботизирана рехабилитация.

Екипът на Про Нюз Добрич изказва своята съпричастност и  пожелава бързо възстановяване на Станислава Петрова!

c