Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Прикована в инвалидна количка млада майка от Добрич започва лечение, за да проходи отново

Това стана възможно, благодарение на вълна от съпричастност, която нещастието, сполетяло Станислава Петрова, предизвика

33-годишната Станислава Петрова, която преди три години пострада тежко при катастрофа и остана прикована в инвалидна количка, има шанс отново да проходи. Младата майка успя да събере нужните за лечение със стволови клетки средства.

„С Огромна радост, вълнение и благодарност, искам са ви съобщя, че успяхме“, споделя Сиси в социалната мрежа.

Тя показа клипче, на което нейният малък син си пожелава „мама да оздравее и да играем футбол“.

„Благодарение на всички вас, аз имам възможността да започна лечението, за сбъдване на тази негова мечта!

С помощта на хората с големи сърца, които организираха различни събития и всички роднини, приятели, колеги и познати, включили се по различни начини и са ме подкрепили в кампанията, тя е успешна!

Парите които събрахме с общи усилия са 95 758 лв.

Това не е пълната сума, но с мен се свърза един Благодетел, също с голямо сърце.

Той желае да остане анонимен, но ще поеме остатъка от парите, за да мога да започна вливането на стволовите клетки и рехабилитацията.

В най-скоро време, аз ще съм на път да поема поредната борба и съм безкрайно благодарна и щастлива, че до себе си имам толкова много добри хора, които ме подкрепят!

Сърдечни Благодарности и Адмирации към всички Вас!“, написа още Станислава.

* * *

Сиси е на 33г., майка на 5 годишно момченце. Преди малко повече от три години тя претърпява тежка катастрофа, от която получава разкъсвания и кръвоизливи в корема, пукнати ребра и счупване на гръбначен прешлен, който е заменен изцяло с титаниев, вследствие от това се получава притискане на гръбначния мозък. Това е причината Сиси да изгуби чувствителност и движение от кръста надолу и да бъде прикована в инвалидна количка.

След дълго възстановяване от операциите, които е претърпяла, тя води тежка и интензивна рехабилитация, както у дома, така и в болница “Сердика” в София, където се включват и роботизирани уреди за възстановяването и.

Благодарение на помощта на хората тя успява да се възползва от това, което и предлагат в България, но въпреки постигнатите резултати, за съжаление това не е достатъчно. С течение на годините шансовете за пълно възстановяване намаляват, затова тя търси и други възможности за по-бързо оздравяване.

След пълни изследвания ЯМР, Скенер и консултации с професори в болница “Reyap Hastanesi - Çorlu” в Турция й е предложена терапия със стволови клетки. Тя минава комисия и е одобрена. Тези вливания ще бъдат придружени със същата роботизирана рехабилитация, която е водила и досега.

c