Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич отправи поздрав към мюсюлманите за празника Рамазан Байрам

Областният управител Йорданка Костадинова отправи поздрав към мюсюлманската общност в област Добрич по повод празника Рамазан Байрам. В обръщението си към мюсюлманите тя посочва, че свещената книга на мюсюлманската религия напътства, че това е празникът на изконните семейни ценности и добродетели. „Това е ден за прошка, уважение и почит към по-възрастните, ден, символизиращ единство и привързаност. Нека всички бъдем по-добри и състрадателни към тези, които живеят в недоимък, към болните и сираците – без разлика на вероизповеданията“ – заявява още Й. Костадинова и пожелава здраве и благоденствие.

Поздравителни адреси за празника областният управител изпрати на Районния мюфтия г-н Акиф Акифов и на Генералния консул на Република Турция в Бургас г-н Толга Оркун.

Ето цялото обръщение:

"Поздравявам  Ви със свещения  празник от мюсюлманския календар Рамазан Байрам. Почитайки пророка Мохамед, свещената книга на мюсюлманската религия напътства, че това е празникът на изконните семейни ценности и добродетели. Това е ден за прошка, уважение и почит към по-възрастните, ден, символизиращ единство и привързаност.

Нека  тези послания, съхранени от традицията, да бъдат общочовешко верую – за Вас, за Вашите близки, за обществото ни! Нека всички бъдем по- добри и състрадателни към тези, които живеят в недоимък, към болните и сираците – без разлика на вероизповедание.

Желая на Вас и семействата Ви здраве и благоденствие!

Честит празник!"

 

 

c