Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Областната управа инициира регулярни срещи с кметовете на общини във Варненско

По инициатива на областната управа във Варна ръководният ѝ екип ще започне регулярни срещи с кметовете на общини в региона. Това заяви на среща с медиите в крайморския град областният управител проф. Андрияна Андреева. По думите ѝ първият разговор с кметовете ще бъде на 16 януари. Идеята е срещите да са веднъж месечно, като всеки път домакин ще бъде различна община.
През 2024 г. се навършват 25 години от създаването на областните администрации, припомни Андреева. Тя уточни, че по този повод за варненската администрация ще бъде направен документален филм. Освен това е планирана и тържествена среща, на която ще бъдат поканени и бивши служители, и ръководители на управата. За 2024 г. Андреева и екипът ѝ планират и увеличаване на дигиталните услуги в администрацията.
Областните управители на Варна, Бургас и Добрич ще подготвят общо становище за началото на предстоящия летен туристически сезон, с акцент върху подготовката на сектора. Андреева уточни, че заедно с колегите ѝ от другите два града ще отправят покана за среща на министрите на туризма и на регионалното развитие и благоустройството. По думите ѝ е нужно администрациите в трите области своевременно да се запознаят със стратегията за устойчивото развитие на туризма, както и с актуалната информация за неохраняемите морски плажове. Според Андреева, ако бъде проведена такава среща с министрите, трябва да бъдат обсъдени още нуждата от брегоукрепителни дейности по крайбрежните зони, както и състоянието на пътищата край морето.

c