Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Няма нищо лошо в сезирането на Конституционния съд за промените в Конституцията - нека се направи преглед, заяви премиерът Николай Денков

Ситуацията на различни места по света се изостря – това е по-големият проблем, колкото до това да се сезира Конституционния съд, няма нищо лошо в това, нека да се направи преглед. Това коментира пред журналисти министър-председателят Николай Денков след водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия по повод изявлението на президента Румен Радев, че ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията. 
Премиерът отговори с „разбира се“ на въпроса дали е сигурен в решенията на Народното събрание. „Тези промени в Конституцията са очаквани с години“, обърна внимание той и допълни, че не вижда смисъл да се връщаме назад защо се правят промените и да се обяснява отново, че са подготвени в консултации с международни институции.
Който иска да си направи проверки, да си ги направи, каза още Николай Денков и изтъкна, че Конституционният съд е този, който може да каже, ако нещо не е наред. „Но да поставяме целия процес отново под въпрос е абсолютно некоректно и няма никакво място днес“, заяви още премиерът.
 

c