Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Новото начало за ДПС е факт, заяви Делян Пеевски на среща с общинските кметове на партията

Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото. С тези думи председателят на ДПС Делян Пеевски започна работна среща с общинските кметовете от ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.
В срещата участваха още заместник-председателите на ДПС и на парламентарната група на ДПС, народни представители и членове на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.
„За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие“, заяви Пеевски, цитиран в прессъобщението. Имаме енергията и волята да следваме евроатлантическия път на страната си и сме непримирими в отстояването им, независимо от провокациите, каза още председателят на ДПС.
Кметовете на ДПС са тези, които провеждат политиките на ДПС и са сред хората, заедно с партийните ни структури, затова те са нашия лакмус за посоката и действията ни, отбеляза той. 
На работната среща бяха обсъдени резултатите от отминалите парламентарни избори, оценката и очакванията на хората за политическите процеси на национално ниво, както и специфичните проблеми на отделните общини и населени места, за чието разрешаване хората разчитат на подкрепа от централната власт, се казва в съобщението.
На срещата присъстваха зам.-председателите на ДПС и на ПГ на ДПС Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Байрам Байрам, народните представители Фатима Йълдъз, Ибраим Зайденов, Ахмед Вранчев, Елван Гюркаш, членът на ЦОБ и кмет на община Белица Радослав Ревански, членът на ЦОБ и народен представител Цветан Енчев, членът на ЦОБ и кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн и областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин, посочват от пресцентъра на ДПС. Също така присъстваха и кметовете на около 40 общини.
Нов модел на управление на ДПС, задачите пред партията в българската и международната политика, утвърди XI-та Национална конференция на политическата формация, която се състоя в София на 24 февруари тази година. За председатели на ДПС бяха избрани Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. 
 

c