Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Нови носии получиха танцьорите от ДФТА "Калинка Вълчева" в Тервел

Приключи изпълнението на общински проект за доставка на носии на ДФТА „Калинка Вълчева“ в Тервел, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Проектът се финансира чрез стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Тервел-Крушари. Одобрен е за финансиране от МИГ и от Държавен Фонд „Земеделие".

"Това е един от примерите за нискобюджетни общински проекти, които имат немалко значение за общността", посочва Илиева. Чрез изпълнението на проекта бяха изработени общо 64 носии, от които два комплекта дамски, всеки комплект по 16 носии и два комплекта мъжки, също всеки комплект по 16 носии. Доставиха се и цървули и скарпини – общо 50 чифта, за обновяване на фондовете на ансамбъла.

Носиите са богато орнаментирани, изработени съгласно етнографските особености, които представят.

Изпълнител на обществената поръчка е Кооперация „Галатея“ гр. Варна. Срокът за изпълнение бе четири месеца. Част от поръчката бе изпълнена преди приключването на срока и танцьорите представиха танци с новите носии на своя годишен концерт.

Стойността на доставката по проекта е 35982 лева с ДДС.

В подготвената за кандидатстване за следващия планов период нова стратегия на МИГ са предвидени следващи възможности за обогатяване и обновяване на фондовете на детския танцов ансамбъл.



c