Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Най-малко седем са вече жертвите при руската атака срещу Запорожка област

Най-малко седем са жертвите при руската ракетна атака срещу град Вилнянск в украинската Запорожка област, а 11 души, сред които и три деца, са тежко ранени, съобщиха тази вечер местните, цитирани от ДПА. 
Броят на загиналите и ранените може да се увеличи, предупреди президентът Володимир Зеленски в публикация в социалната мрежа "Екс". 
Областният управител Иван Фьодоров каза, че е бил повреден "обект от критичната инфраструктура", както и че има щети и по няколко жилищни блока.
“Нашите градове и общности ежедневно страдат от подобни руски удари. Но има начини това да бъде преодоляно - като ликвидираме терористите там, където са, като унищожим руските ракетни установки. Ще ги ударим с оръжия с голям обсег и ще увеличим броя на модерните системи за противовъздушна отбрана“, пише Зеленски в публикацията си по повод тазвечерната атака.
Часове по-рано руските власти заявиха, че петима души, сред които две деца, са били убити при украинска атака с дрон в Курска област, която граничи с Украйна, припомня ДПА.  Губернаторът областта Алексей Смирнов каза, че при нападението е била поразена жилищна сграда в село Городище. Двама тежко ранени са били откарани в болница. 
 

c