Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Най-малко двама души загинаха при голям пожар в административна сграда в Москва

Най-малко двама души загинаха при голям пожар в осеметажна сграда в Москва, където преди се е намирал изследователският институт за електроника "Платан", предаде Ройтерс, като се позова на съобщения в руски медии.
Според медиите от сградата се издига стълб черен дим, а пламъците пълзят нагоре по стените. Най-малко девет души са останали в капан на горните етажи на сградата, като някои от тях са видени да разбиват и прозорци. Аварийните служби нямат контакт с шестима от блокираните, предаде ТАСС.
Един човек е видян да скача от горен етаж на горящата сграда, съобщи в "Телеграм" руското издание "База". Друг, който е бил със сериозни изгаряния, е паднал от горните етажи, показват разпространени от руската онлайн медия "Шот" кадри в "Телеграм". Един от ранените е бил откаран в болница в тежко състояние, допълва ТАСС.
По-рано руските противопожарни служби съобщиха, че пожарът се е разпространил на площ от 4500 кв. м. и най-малко един човек е бил спасен. В борбата с огъня, чието гасене продължава, участват най-малко 100 пожарникари и 40 единици техника, извикани са и два военни хеликоптера Ка-32.
Пожарът е причинен от взрив на газова бутилка в сградата, част от която се е срутила, съобщиха противопожарните служби. Под надзора на руската прокуратура е започнало разследване за установяване на всички обстоятелства, свързани с избухването на пожара в административната постройка в предградията на Москва.

c