Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Наркопласьор от Добрич е арестуван, в негови имоти са открити дрога и ел. везни

На 26 юни в хода на работа по линия на противодействие на престъпления свързани с наркотичните вещества, служители на Сектор „Противодействие на криминална престъпност“ при ОД МВР Добрич, съвместно със  служители на Първо РУ МВР Добрич и Второ РУ МВР Добрич извършиха проверка на частен имот по бул. „Добричка епопея“ в град Добрич, съобщиха от ОДМВР.

На място са установени двама мъже на 36 и 34 години. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището са намерени 26 грама суха тревна маса, реагираща на марихуана, и кристално вещество с тегло 86 грама, реагиращо на метаамфетамин.

36-годишният мъж предал намиращите се в него марихуана с тегло 2,14 грама, 7 броя свивки с кристално вещество с тегло 4 грама, реагиращо на метамфетамин, и две електронни везни.

По горещи следи са извършени и процесуално следствени действия на частен имот в с. Одринци, на територията на Второ РУ МВР Добрич, обитаван от 36-годинишния мъж. На място са установени суха тревна маса с тегло 28,71 грама, реагираща на марихуана, и две везни. В хода на работа на полицейските служители са събрани доказателства, уличаващи 36-годишния мъж в извършвана престъпна дейност, разпространение на наркотични вещества. Привлечен е в качеството му на обвиняем. С прокурорско постановление, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Предстои в съда гледане на мярка задържане под стража. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпната дейност продължава.

c