Понеделник, 21 октомври 2024

21.10.2024

Последвайте ни

Напусна ни Нели Торбатова – дългогодишен директор на ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

Днес ни напусна Нели Торбатова – дългогодишен директор на ОУ „Христо Ботев“ – град Добрич, съобщават от учебното заведение.

В съболезнователен адрес се посочва:

Нели Торбатова започва професионалния си път в ОУ „Христо Ботев“ през 1986 г. като преподавател по история и английски език. От 1994 г. до 2020 г. е директор на училището.

Г-жа Нели Торбатова притежава безспорни качества на ръководител, организатор и стратег. Със своите проекти се е стремила и успявала да извежда ОУ „Христо Ботев“ на челните места в областта на образованието, изкуствата и творчеството. За 26-годишния си стаж като директор тя неусетно слива житейските си цели с обществените, насочени към утвърждаването авторитета на училището и ежегодните завоевания на първи места на олимпиадите по български език и литература, по математика, биология, химия, музика, литературно творчество. Инициатор е на издигането на паметника на Христо Ботев в двора на училището през 1995 г. Координатор на осъществения през същата година цялостен ремонт на училището по проект, финансиран от община Добрич.

С интелекта си, с културата на общуване и уважението към ученици, учители, родители и общественици г-жа Торбатова е изградила полезни за училището партньорства и сътрудничества в полза на децата.

Има изключителен принос за утвърждаването на позициите на училището чрез успешното представяне и реализацията на седмокласниците в профилирани и професионални гимназии.

Комуникативна, иновативна, добър приятел и колега.

Сбогом, госпожо Торбатова!

Ще ни липсвате!

От колектива на ОУ „Христо Ботев“

Светла да е паметта на Нели Торбатова!

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките й!

c