Вторник, 23 юли 2024

23.07.2024

Последвайте ни

Над 150 хибрида царевица и слънчоглед ще покажат на Деня на полето край Добрич

Вторият ден е посветен на децата – с царевичен лабиринт с изненади и подаръци, месене на хляб и битка с водни пистолети

Над 150 хибрида царевица и слънчоглед са заложени в полето край село Попгригорово, където от 23 до 25 юли ще се проведе третото издание на Ден на полето. По този начин ще се покаже широка картина на развитието на пролетните култури. „Да видим как се държат хибридите във всякакви ситуации. Дори и там се вижда, че ситуацията е проблемна“, каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова, която е и основния двигател на събитието.

В него се очаква тази година да се включат 40 компании нови технологии и продукти - производители и вносители на техника, семена, торове и препарати за растителна защита. 

Вторият ден е посветен на децата – с царевичен лабиринт с изненади и подаръци, месене на хляб и битка с водни пистолети

Събитието се провежда с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.Бг, като през втория ден Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще запознаят фермерите с услугите, които земеделският хъб предоставя. Проф. Теодора Георгиева, старши експерт към Фондация "Приложни изследвания и комуникации" ще представи темите: „ АгроХъб.БГ работи за вас“, „Програма за предприемачи“ и „Магистърска програма на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ в подкрепа на агробизнеса“.

c