Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

На котка и мишка: Тайни инспектори тръгват като туристи на проверки край морето

Тайни и явни акции срещу нарушителите по родното Черноморие започват от началото на седмицата, солени глоби за засечените в крачка търговци. Засилените проверки в морските курорти няма да пречат на туристите, уверяват от ръководството на Приходна агенция / НАП/.

От НАП предупреждават, че спрямо нарушителите ще се прилагат строги санкции. Под активно наблюдение ще бъдат поставени над 2000 обекта по крайбрежието. Ежедневни инспекции и мониторинг ще се извършва на борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки.

Служители от Звеното за фискален контрол ще правят изненадващи проверки на хотели, ресторанти, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти.

НАП отново ще използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си за откриване на рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните, заяви говорителят на Териториалната дирекция в Бургас Христо Узунов.

Дегизирани данъчни и през този летен сезон ще извършват контролни покупки като тайни клиенти - по шорти и джапанки, без да се легитимират.

Отделно ще се извършват и явни наблюдения, при които в период от няколко дни, в реално време ще бъдат следени продажбите и резултатите ще се сравняват с предходни периоди, предупредиха Агенцията.   

c