Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Многократно осъждан за закани за убийство е мъжът, нападнал жена в Добрич

48-годишният рецидивист метнал стълба по съседката си, казал й: „Ще те убия“

Жената от Добрич, към която 48-годишен мъж отправи закана за убийство, е негова съседка, научи Про Нюз Добрич. Припомняме, че мъжът бе задържан снощи в блок в квартал „Балик“ в града.

48-годишен бабаит преби жена в Добрич и се закани да я убие

43-годишната жена е касиерка на входа и минавала по апартаментите да събира пари за нуждите на входа. Обвиняемият я замерил със стълба и отправил закана за убийство. „В момента текат действия по разследването и вероятно до края на деня наблюдаващият прокурор ще внесе в съда искане за постоянна мярка спрямо него „задържане под стража“, съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Мъжът е рецидивист - многократно осъждан за закани за убийство, сред които срещу прокурор и срещу лекари от Центъра за психично здраве в Добрич. Човекът обаче нямал психично отклонение, което да изключва вменяемостта по смисъла на НК.

48-годишният по принцип не живеел на адреса, но там апартамент имали родителите му. Те са починали и явно той временно е пребивавал в жилището. Вчера се скарали със съседката и думите му били „Ще те убия“.

Рецидивистът бе задържан на 7 август, около 20:00 часа на площадка пред жилищен блок в района на кв. „Балик“, информираха от Областната дирекция на МВР. Пред входа на блока, в присъствието на пълнолетни граждани и деца, криминално проявеният мъж нанесъл удари на 43-годишна жена, както и на хората наблизо.

Извършителят на деянието е отправил закани за убийство на жената. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. С постановление на наблюдаващ прокурор, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. При извършените справки в информационните масиви на МВР е установено, че 48-годишният мъж е осъждан за същото деяние в минал период.

c