Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Министър Юлиян Попов ще присъства на извънредната сесия на Общинския съвет в Разград по въпроси, свързани с качеството на околната среда

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще присъства на извънредната сесия на Общинския съвет в Разград по въпроси, свързани с качеството на околната среда. Заседанието е насрочено за утре по инициатива на групата на общинските съветници от “Продължаваме промяната - Демократична България”, “Кауза Разград” и представител на коалицията “Заедно за силна община”, съобщиха от пресцентъра на „Демократична България“.
Поводът е доклад от Министерството на околната среда и водите във връзка със замърсяването на река Бели Лом, което значително понижава качеството на въздуха в града. 
На извънредната сесия ще бъде изслушан екоминистърът, който ще представи информация от изготвен доклад от направените проверки за замърсяването на околна среда в Разград. На заседанието ще присъстват още заместник-министър Петър Димитров и директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе инж. Цонка Христова.
Общинските съветници настояват кметът на община Разград Добрин Добрев да предостави информация за извършените до момента действия по проектиране и реконструкцията на градската пречиствателна станция във връзка с представените за това средства в държавния бюджет, допълват от пресцентъра на "Демократична България".
В началото на август миналата година министър Юлиян Попов присъства на заседание на ОбС в Разград, на което бе обсъден проблемът за неприятните миризми в града, замърсяването на въздуха и необходимостта от реконструкция и модернизация на градската пречиствателна станция. На сесията беше приет и доклад на директора на РИОСВ - Русе за качеството на въздуха.

c