Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Микел Артета: "Ако не вкараме гол с 30 удара, тогава трябва да направим 50 или 60"

Мениджърът на Арсенал Микел Артета беше сдържан, след като противоречиво решение на ВАР изигра ключова роля при домакинското поражение на неговия отбор с 0:2 от Уест Хям в четвъртък, което означаваше, че те пропуснаха да се върнат на върха във Висшата лига.
Гостите поведоха след 13 минути, когато Томас Соучек отбеляза след асистенция на Джаред Боуен, като съдията отсъди, че е запазил топката в игра.
Проверката на ВАР отне почти пет минути, за да завърши поради позицията на Боуен при блокиране на ъгъла на основната камера и означаваше, че попадението ще бъде зачетено.
„Жалко е, че с технологията, която имаме, не е толкова ясно, че можем да кажем „да“ дали топката е напуснала терена или не. Поздравявам Уест Хем и ще похваля моите играчи. Това мога да ти кажа. Това е футбол. Когато погледнете колко генерирахме в играта, да видите резултата е много разочароващо. Но те бяха по-добри от нас и в двете наказателни полета. Имаха два удара, с дузпата три. Ние имахме 30. Ако не вкараме гол с 30 удара, тогава трябва да направим 50 или 60, за да се опитаме да вкараме. Това е единственото нещо“, каза разочарован Артета.
Испанецът имаше редица сблъсъци с футболните власти този сезон след избухвания относно решенията на ВАР. Артета избегна наказание от ФА, след като определи решението да не бъде отменен гола на Антъни Гордън при загубата с 0:1 от Нюкасъл на 4 ноември като срам и позор, след като три проверки на ВАР го потвърдиха.
Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс каза, че все още не е видял всички повторения, но е обезсърчаващо за отборите, които отбелязват гол, когато екранът ВАР се появява след попадението и проверката отнема много време.
Шотландецът добави, че отборът му се е "защитил фантастично добре", за да осигури победата, след като Константинос Мавропанос удвои в 55-ата и той беше спокоен за подпечатването на нов договор.
„Има много време да говорим за това. Можем да го направим, когато сме готови. Наслаждавам се на времето си“, каза той, добавяйки, че всички страни са доволни от текущата траектория на Уест Хям. 

c