Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Медали с образа на Васил Левски получиха класираните на първите три места деца на плувен празник в Разград

Медали с образа на Васил Левски получиха отличените с първо, второ и трето място деца, които участваха в 29-ото издание на общинския плувен празник, посветен на 187-ата годишнината от рождението на Апостола на свободата. Надпреварата, организирана от Община Разград, Спортен клуб "Спорт за всички", Ученическа спортна школа, Основно училище „Васил Левски“ и Областния съвет на БЧК, се проведе в басейн „Мимоза“.
Приветствие към всички участници отправи Златина Георгиева, специалист в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Разград. Тя поздрави главния организатор Здравко Душков за инициативата, която насърчава децата да усвояват този красив, но труден спорт. На малките плувци тя пожела успех и най-добрият да победи. Да се представят добре пожела на момичетата и момчетата и д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград. Преди да започне състезанието, молитва за здраве на участниците прочете отец Илиян Чолев. Момичетата и момчетата се надпреварваха в плуване в свободен стил в три дистанции според възрастта си – 20, 25 и 50 метра. В плувния празник се включиха и състезатели ветерани.
Всички, включили се в празника, получиха от организаторите магнити с образа на Левски и думите му „Дела трябват, а не думи”, както и тениски с емблемата на състезанието. Класираните до трето място бяха отличени и с медали с лика на Апостола на свободата. За участниците имаше и много други награди, осигурени от спонсори и партньори на проявата. Преди състезанията на басейна се проведоха демонстрации по водно спасяване.

c