Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Марийон Марешал се присъедини към Европейските консерватори и реформисти

Марийон Марешал, която е бивш представител на френската партия "Реконкиста" и която беше избрана за евродепутат на изборите на 9 юни, се присъедини към европарламентарната група на Европейските консерватори и реформисти, предаде Франс прес.
Новината съобщи ЕКР, в която е и "Италиански братя" на италианския премиер Джорджа Мелони. Заедно с присъединяването на още евродепутати към тази група тя вече наброява 83 европарламентаристи, което е повече от групата "Обнови Европа", в която пък са френските депутати от партията на президента Еманюел Макрон "Ренесанс".
Освен Марийон Марешал към ЕКР се присъединяват и французите Гийом Пелтие и Лоранс Трошю, които също бяха избрани за евродепутати от "Реконкиста". Трети френски евродепутат, също бивш член на "Реконкиста" - Никола Бей, е част от ЕКР още от предишния европарламент. 
Всички тези евродепутати бяха изгонени от "Реконкиста" след евровота, защото се обявиха срещу противопоставянето на партията на "Национален сбор" и настояха за обединение в крайнодясното пространство.
"Реконкиста" е създадена от френския полемист Ерик Земур. Неговата половинка и съветник Сара Кнафо също беше избрана за евродепутат на 9 юни, но засега името й не влиза в списъка на евродепутатите, присъединили се към ЕКР.
       

c