Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Лидерът на "Алтернатива за Германия" защити колегите си по повод обвиненията за връзки с Русия и Китай

Лидерът на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" защити действията на партията си във връзка с твърденията за предполагаемо сътрудничество на водещи нейни политици и Русия и Китай, предаде ДПА. 
"Ще извлечем ясни изводи, ако се потвърдят твърденията срещу Кра и Бистрон", заяви снощи Тино Крупала пред телевизия "Цет Де Еф".
И двамата са дали писмени уверения, че твърденията не са истина и следователно се прилага презумпцията за невиновност.
Максимилиян Кра, член на Европейския парламент, е водещия кандидат на АзГ за европейските избори през юни, а Петър Бистрон, който е депутат от АзГ в Бундестага, е на второ място в листата.
След твърдения в медиите за предполагаеми връзки с проруски мрежи и получаване на пари прокурори започнаха да проверяват случаите, за да преценят дали са необходими разследвания срещу двамата политици. 
Върху Кра е оказан натиск, тъй като един от служителите му беше арестуван по подозрение в шпионаж в полза на Китай. 
В разгорещен дебат, излъчен по телевизията, политикът от Християндемократическия съюз Армин Лашет нападна Крупала, като заяви, че „никога досега в Германия не е имало такива условия за такава степен на измяна“. „Ако бяхте толкова убеден, колкото се представяте тук, щяхте ли да изпращате Кра във всяко токшоу, за да докаже невинността си? Моля, не взимайте нас и германския народ за глупаци!“
Кра няма да участва в утрешното събитие по откриване на кампанията на АзГ с лидерите на партията Алис Вайдел и Крупала в Донауешинген в Югозападна Германия, както беше планирано. Няма да има и видеоклипове с негово участие.

c