Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Лекоатлетът от Добрич Станислав Иванов е удовлетворен от участието си в Спешъл Олимпикс

Приключиха Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023. България бе представена от 39 атлети с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта. Атлетите на Спешъл Олимпикс България завоюваха 19 медала – 5 златни, 5 сребърни, 9 бронзови. 8 от спортистите се класираха на четвърто място, двама на пето място, пет – на шесто, 2 на седмо и един на осмо място.

По време на тържествената церемония по посрещане на националната делегация от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 Президентът на България Румен Радев удостои с почетна грамота Спешъл Олимпикс България.

Сред участниците тази година бе и 19-годишният добричлия Станислав Иванов, възпитаник на социална услуга по проект „Наблюдавано жилище за младежи гр. Добрич“ и завършил успешно ПГАС – Добрич.

Участието му в турнира по лека атлетика на олимпийските игри стана възможно с помощта на Община Добрич, доброволци и социални институции в града.  Станислав, който в момента вече е започнал работа, споделя своето удовлетворение от участието си в Световните летни игри, където се е запознал с много хора от различни националности и е намерил нови приятели.

Станислав се подготвяше за участие в голямото спортно събитие под ръководството на треньора Милен Петров.

c