Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Курортът Албена е част от кампанията "Май Месец за Мерене" за борба с хипертонията

От 17 до 19 май в хотел „Фламинго” в Албена ще се проведе научният форум "ARTERIALE JUNIOR". Той се организира за пета поредна година от Българската лига по хипертония. Тазгодишната програма е изключително интересна и изцяло практически насочена. Всички участници в събитието ще имат възможност да се включат в Практически курс за оценка на артериалния еластицитет и централното артериално налягане и Практически курс - всичко, което трябва да се знае за 24 часовото мониториране на АН.

Под мотото “Измерване, което спасява живот. Твоя. #TheBigSqueeze ” ваканционно селище Албена се присъединява към официалната кампания “Май Месец за Мерене”. Инициативата е на Българската лига по хипертония с подкрепата Български червен кръст, Асоциация на студентите медици в България, Българска студентска фармацевтична асоциация, медицинските университети в страната, общините и други партньори. 

Тя цели да повиши осведомеността за хипертонията и да направи контрола на кръвното налягане достъпен за всички.

Събитието е част от инициатива, която се провежда в над 16 града и включва над 20 локации за безплатно измерване на кръвното налягане. Участниците ще получат ценни съвети за здравословен начин на живот и информация за рисковете от хипертонията. Специално внимание ще бъде обърнато на AFIB-технологията, която ефективно открива предсърдно мъждене без нуждата от ЕКГ.

 

 

c