Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Културни институти и дейци могат да кандидатстват за финансиране от Общински фонд „Култура” в Сливен до 15 март

Организации, културни институти и дейци могат да кандидатстват с проекти за финансиране пред Общински фонд „Култура” в Сливен при първата му за годината сесия от 8 януари до 15 март, съобщиха от общинския пресцентър.
Пълният комплект документи, необходими за кандидатстване, ще са достъпни на официалната страница на Общински съвет Сливен.
Общо десет проекта, сред които издаване на книги, реставрация на икони и театрална постановка, финансира фондът на  есенната си сесия на 2023 г. Финансирането на одобрените проекти бе на обща стойност  24 851 лв.
Общински фонд „Култура” при Община Сливен е създаден през 2015 г. Сред целите му е да подкрепя финансово стойностни образци на културата, допринасящи за съхраняване и обогатяване на духовния живот на региона. Дейността му е насочена предимно към финансова подкрепа на проекти в различни форми – на музикалното изкуство, художествени или литературни произведения, документални филми, изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.
 
 

c