Събота, 26 октомври 2024

26.10.2024

Последвайте ни

Културна седмица в Добрич: Театър, музика и традиции събират публиката

Седмицата в Добрич предлага разнообразна културна програма, която обещава да зарадва почитателите на театъра, музиката и традиционните занаяти.

Среща-дискусия „От Токио обратно в Добрич“ с Ясен Попов

На 22 октомври, от 17:30 ч., в интерактивната зала на Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе среща-дискусия с Ясен Попов. Авторът ще сподели своите впечатления и опит от престоя си в Токио, като разкаже какво го връща обратно в родния му град. Събитието е организирано от библиотеката.

Театрална постановка „Измяна“ от Харолд Пинтър

На 22 октомври, от 19:00 ч., в Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич, зрителите ще имат възможност да се насладят на постановката „Измяна“ от Харолд Пинтър. Постановката е на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол, а режисурата е дело на Георги Михалков. Участват известни актьори като Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев и други.

Театрална постановка „Заклеваш ли се в децата?“ от Саломе Льоуш

Също на 22 октомври, от 19:00 ч., но в Концертна зала „Добрич“, ще се състои спектакълът „Заклеваш ли се в децата?“ от Саломе Льоуш. Режисурата е на Крис Шарков, а сред актьорите са Весела Бабинова и Владимир Зомбори. Постановката обещава да затрогне публиката с дълбоките си семейни теми.

Концерт на Люси Дяковска и Милица Гладнишка с Плевенската филхармония

На 23 октомври, от 19:00 ч., в Концертна зала „Добрич“ ще се проведе концерт, част от националното турне Abba Symphonie 2024. Люси Дяковска и Милица Гладнишка ще изпълнят най-големите хитове на ABBA, подкрепени от Плевенската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Изложба „Здравей, есен!“

На 25 октомври, от 16:30 ч., в НЧ „Романо дром – 2002 г.“ ще бъде открита изложбата „Здравей, есен!“. Изложбата ще представи творби, вдъхновени от есенните багри и емоции, и ще даде възможност на посетителите да се насладят на разнообразието от есенни мотиви.

„Алея на занаятите“ в Стария Добрич

На 25 октомври, в Архитектурно-етнографския музей „Стария Добрич“, ще се състои „Алея на занаятите“. Това събитие събира майстори и занаятчии от региона, които ще демонстрират традиционни техники и ръчно изработени изделия, като посетителите ще имат възможност да закупят произведения.

Авторски концерт-спектакъл „Галактическа фантазия“ на Георги Черкин

На 25 октомври, от 19:00 ч., в Концертна зала „Добрич“ ще се състои авторският концерт-спектакъл „Галактическа фантазия“ на пианиста Георги Черкин. С участието на Тайния оркестър под диригентството на Николай Стоев, концертът обещава да пренесе публиката в едно вълнуващо музикално приключение.

Музикален спектакъл „Тайната на Коко“

На 25 октомври, от 19:00 ч., в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен музикалният спектакъл „Тайната на Коко“ на Детски музикален театър „Дея“. Под ръководството на Лана Анцаридзе, този спектакъл ще очарова както малките, така и големите зрители.

Празнично изложение „Вкусът на Добруджа“

На 26 октомври, от 10:00 до 17:00 ч., на площад „Свобода“ ще се състои празнично изложение „Вкусът на Добруджа“, организирано по случай Димитровден. Посетителите ще имат възможност да опитат разнообразни традиционни ястия от региона, а певческа група „Жътвари“ ще допринесе за доброто настроение.

Куклен спектакъл „Лека нощ, съкровище!“

На 27 октомври, от 11:00 ч., в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се играе кукленият спектакъл „Лека нощ, съкровище!“. Режисиран от Румен Куртев, спектакълът ще зарадва децата с приказен сюжет и незабравими персонажи.

c