Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" и десноцентристкият ХДС в германската провинция Саксония са твърде близо, сочат допитвания

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) и десноцентристкият Християндемократически съюз (ХДС) в германската провинция Саксония са твърде близо в социологически проучвания преди предстоящите в провинцията избори през септември, предаде ДПА.
Според резултатите от оповестено днес допитване по поръчка на регионалната обществена медия "Мителдойчер рундфунк" сега АзГ получава 30% от гласовете, следвана плътно с 29% от ХДС.
Друго социологическо проучване, направено по поръчка на няколко вестника в Саксония и оповестено вчера, също прогнозира близка надпревара между АзГ с 32% и ХДС с 30%.
Лидерът на фракцията на "Алтернатива за Германия" в Саксония Йорг Урбан отбеляза пред "Мителдойчер рундфунк", че партията му е отворена за формиране на коалиции с други политически сили - нещо, което всички основни партии в Германия категорично изключват, но също така може да дойде близо и до самостоятелни претенции за властта.

c