Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Кранево подобрява инфраструктурата си, кметът очаква по-силен сезон

Балчишкото крайморско село Кранево се развива и модернизира благодарение на активната подкрепа на местната власт, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на селото, Атанаска Иванова. Тя споделя с гордост, че вече има 6 или 7 петзвездни целогодишни хотела със спа центрове, което е крачка към привличането на повече туристи не само през лятото, но и през зимата със СПА туризъм.

„Изчистихме много добре селото и се надявам, че не само лятото ще е силно, а и зимата със СПА туризъм. Много съм оптимистична за бъдещето на Кранево,“ заяви Иванова.

През август предстои преасфалтирането на улиците "Дунав" и "Приморска", като се планира и полагане на нови водопроводи и тротоари.

„Трябва да покажем нов облик на Кранево. Има промяна през последните няколко месеца и общината стои зад селото. Досега не ми е отказано нищо, което съм поискала да бъде закупено за селото,“ сподели кметът. „Имаме нужда от още съдове за смет, има много амортизирани и очакваме нови съдове.“

Миналата година Кранево привлече близо 50% от броя на туристите в предковидните времена. Тази година надеждите са селото да стане още по-разпознаваемо за туристите и да продължи да се развива като атрактивна дестинация както за летен, така и за зимен туризъм.

c