Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Конкурсът за управител на ДКЦ I в Добрич ще бъде подновен

Конкурсът за управител на „Диагностично-консултативен център-I Добрич ” ЕООД  в Добрич ще бъде подновен. Това съобщи кметът Йордан Йорданов по време на Председателския съвет днес в отговор на въпрос на председателя на комисията по здравеопазване към ОбС д-р Даниел Донков.

Припомняме, че конкурсът се провежда  по решение на Общинския съвет, взето на 19 декември 2023 г. За председател на комисията по избора ОбС определи председателя на Общинския съвет Красимир Николов.

Със заповед на кмета Йордан Йорданов е отменена процедурата по организиране и провеждане на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център-I Добрич ” ЕООД. Тя е издадена на 5 март. Посочва се, че е във връзка с постъпила от дружеството на 29.02.2024 г. финансово-счетоводна информация, въз основа на която Общината планира да бъде извършена реформа в търговското дружество.

В тази връзка кметът отменя заповедта, с която е открита процедурата по организиране и провеждане на конкурса за избор на управител на „Диагностично-консултативен център-I Добрич ” ЕООД.

„Има неща, които трябва да добавим към конкурсната документация. Предстои отново да бъде подновен конкурсът“, каза кметът.

По думите на заместника му Павел Павлов дружеството има временен управител д-р Бисерка Пачолова, който си изпълнява задълженията, а дружеството е в изключително добро финансово състояние.

Както Про Нюз Добрич писа, за поста на управител имаше двама кандидати - д-р Николай Бекяров и д-р Парсек Салбашян.

c