Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Кметът на община Видин изпрати поздравителен адрес до новия български патриарх Даниил

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до новия български патриарх Даниил. Това стана известно от публикация на официалния сайт на Общината.
Позволете ми от името на Община Видин и лично от свое име, да Ви поздравя с избора и интронизацията за български патриарх и Софийски митрополит. Вашето възкачване на патриаршеския престол е значимо събитие за всички православни християни, не само в Община Видин, но и цяла България, се казва в поздравителния адрес. 
Уверени сме, че под Вашето духовно водачество Българската православна църква ще продължи да укрепва вярата, мира и любовта, като води вярващите по пътя на християнските добродетели. В лицето на Ваше Светейшество виждаме мъдър и отговорен духовен пастир, който със своята всеотдайност и благочестие ще работи за добруването на народа и укрепването на вярата. Нека Бог Ви дари със здраве, сили и дълголетие, за да изпълнявате успешно Вашата висока мисия. Пожелавам Ви благословени и плодотворни години на патриаршеското служение, е записано още в поздравителния адрес.
Патриарх Даниил беше избран с 69 гласа от провелия се вчера Патриаршески избирателен църковен събор. Така той стана четвъртия предстоятел на Българската православна църква след възстановяването на Българската патриаршия. От 4 февруари 2018 г. до този момент той беше Видински митрополит.
 

c