Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Кметът Елена Балтаджиева връчи наградите за „Спортист на годината – Каварна 2022”

На официална церемония кметът  Елена Балтаджиева връчи наградите на  най-заслужилите спортисти на община Каварна „Спортист на годината“.

 „Въврете като шампиони и показвайте класа и стил. Прославяйте с олимпийските и шампионските си титли името на Каварна – града, от който сте тръгнали и ви проправя пътя в страната и в чужбина. Бъдете винаги повод за гордост с имената си за нашия град Каварна! Ще завърша с мисълта на спортистката Михаела Радулеску: „Спортът е живот, както любовта и образованието. Направете място за всичко в живота си“, каза кметът.

По предложение на членовете на комисията за определяне на класацията „Спортист на годината“ бяха връчени плакети за изключителни заслуги в областта на спорта. Първите от тях получиха две спортистки от Клуб по бойни спортове „Калиакра“ - Теодора Недева – на 10 години и Михаела Траянова – на 9. Макар и на такава крехка възраст те вече смело завоюват призовите места в различни престижни състезания – Европейско и Световно първенство, Международни турнири и др.

Почетен плакет получи и една млада футболна надежда – Йордан Тосков. За 16- годишната си възраст той се е състезавал за отборите на Футболен клуб „Добруджа“, Футболен клуб „Черно море“, Футболен клуб „Ботев“, гр. Пловдив и юношеския Национален отбор на България. Призовата тройка в класацията „Спортист на годината“ завоюваха трите състезателки от Клуб по бойни спортове „Калиакра“. На трето място се класира Яна Якимова, на второ Симона Атанасова, а званието „Спортист на годината“ на община Каварна получи Габриела Дончева. Габриела е шампион на България за 2022 г. по Олимпийско карате, вицешампион на Национална купа „България“ за 2022 г., световен шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до за 2022 г., европейски шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до за 2022 г., двукратен шампион на Международна купа „Дръстър“ в гр. Силистра за 2022 г. „Треньор на годината“ на община Каварна е сенсей Ариф Арифов – Клуб по бойни спортове „Калиакра“. „Отбор на годината“ за 2022 г. е отборът Деца II група на Футболен клуб „Калиакра 1923“.

c