Събота, 28 септември 2024

28.09.2024

Последвайте ни

Клубът за к-pop танци при Младежки център Добрич завоюва награда от международен фестивал

Клубът за K-pop танци Illusion, с неформален лидер Лилия Сураева при Младежки център - Добрич участва в 7-то издание на международен танцов фестивал "MOVMNT". Той се проведе в град Русе.

Атрактивното изпълнение на танца "Guerrilla"на момичетата от Illusion завоюва първо място в К-поп категория за про участници.

К-поп или корейски поп е корейски музикален жанр, който се основава на широка гама от популярни музикални стилове. Някои от тези стилове включват хип-хоп, поп, R&B, електронна танцова музика и други. Въпреки това, едно от ключовите неща, които отличават к-поп от другите музикални стилове, е фокусът върху хореографията. В повечето к-поп видеоклипове ще видите артистите да танцуват в синхрон – често изпълнявайки много сложни и точни движения.

К-попът води началото си от корейската музикална сцена от началото на 90-те години. По това време различни музикални жанрове са популярни в Корея, включително фолк, рок, джаз и хип-хоп. В края на 90-те и началото на 2000-те к-попа набра популярност с групи като g.o.d., S.E.S. и H.O.T., които станаха известни имена в Корея.

c