Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Като Левски: Наградиха най-добрите млади рецитатори и можещите "лъвския скок" в Балчик

Тясна се оказа балчишката зала в НЧ "Васил Левски - 1959", за да побере желаещите да присъстват на организираното от местното читалище честване на 150-ата годишнина от началото на вечността за Апостола на Свободата. На събитието бяха отличени най-добрите деца-рецитатори, както и показалите умения в изпълнението на "лъвския скок".

Празнината програма на 19 февруари започна с награждаване на децата участвали във онлайн конкурса за рецитаторско майсторство. С две нови свои песни вокална школа "Септима" поздрави гостите на събитието. Очаквано, бурни емоции предизвика награждаването на децата - финалисти в състезанието "Лъвски скок", организирано от НЧ " Васил Левски - 1959" и Николай Ангелов - кмет на общ. Балчик. Градоначалникът лично награди най-добре представилите се деца.

В организираното шестие "По пътя на безсмъртието" се включиха над 500 балчиклии и гости на града. Деца с  четнически облекла и част от самодейците на читалището, с народни носии, водиха шестието, което приключи с панахида и тържествено поднасане на цветя и венци на паметника на Апостола в Белия град.

c