Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Категорична победа на Добруджа 07 с 3:0 срещу Пирин (Разлог)

Добруджа 07 постигна четвърта победа в Efbet Супер волей лига с последователна победа срещу Пирин от Разлог. Срещата се игра пред над 500 зрители в зала „Добротица“, като домакините се наложиха с 3:0 (26:24, 25:12, 25:16).

Победата изкачи Добруджа 07 на девето място във временното класиране с 11 точки, четири победи и 15 спечелени сета, а Пирин попадна на десето място със същия брой победи и точки, но само с 13 спечелени сета.

Мачът започна с ожесточена битка между двата отбора, като Пирин се бори здраво в първия сет. Въпреки това Добруджа 07 показа превъзходно качество, решителност и екипност и в крайна сметка взе първия сет с 26:24. Вторият сет протече едностранчиво, като Добруджа доминира над Пирин и го спечели с 25:12. Третият сет бе също толкова впечатляващ, като добруджанци контролираха мача от самото начало и го спечелиха с 25:16.

Най-полезният състезател в срещата безспорно бе добруджанецът Жулиен Георгиев, който бе във върхова форма и отбеляза 17 точки, от които пет аса и една блокада. Той имаше 44% успеваемост в нападение, което беше с десет точки над средното за отбора. Георги Михалев също беше ключов за победата, като отбеляза 14 точки, две блокади и три аса и положителен коефициент на приемане от 21%, или седем точки над средното за отбора.

От друга страна, Пирин се представи разочароващо, като никой от играчите им не успя да се отрази значително в мача, с изключение на Дейвид Кръстев, който отбеляза 12 точки, включително една блокада и един ас. Представянето на Кръстев не беше достатъчно, за да вдигне отбора си.

Тази победа със сигурност ще вдигне самочувствието на Добруджа, докато се готвят да посрещнат Берое 2016 в следващия си мач от 16-ия кръг на лигата. Берое е силен отбор от Стара Загора и Добруджа ще трябва да даде най-доброто от себе си, за да осигури нова победа. Пирин ще трябва да се прегрупира и да поработи върху слабостите си, преди да се изправи срещу Черно море в следващия си мач.

В заключение, впечатляващото представяне на Добруджа 07 беше доказателство за техните умения и екипна работа. Доминиращата им победа над Пирин ги подготви за решаващ мач срещу Берое. Феновете ще очакват с нетърпение мача, който обещава да бъде вълнуваща среща.

Автор: Преслав Нейчев

c