Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Калин Вельов и Ире Васкес идват с новия си проект на „Добрич Джаз Фест“

Второто издание на „Добрич Джаз Фест“ (Dobrich JaZz Fest) ще се проведе на 16 и 17 септември (събота и неделя), съобщи Павлета Проданова - управител и организатор в Сдружение "Нова Арт Проджект".

Тази година фестът акцентира на латино джаз, представен от Калин Вельов и Ire Vasques /Ире Васкес/. Те пристигат със своя проект, за да представят огнена комбинация от латино и бразилски ритми, комбинирани с джаз от 19 часа на 16 септември пред Лапидариума. Проектът изпълнява изключително позитивен и танцувален репертоар, събрал едни от най-популярните мелодии, а вечно усмихнатите Калин Вельов и Ире Васкес ще заразят публиката със своята енергия и ритъм.

В проекта участват Калин Вельов - перкусии, вокал Ire Vasques - пиано, вокал Мартин Велев – бас, Дилян Давидков – тромпет, Шльоми Хаим /Shlomi Haim/ - перкусии, тимбалес

Калин Вельов е роден в София. Завършва музикалното училище в София и консерваторията в Ротердам. Първият барабанист на популярната джаз фюжън група „Акага“. Свири с Дони и Момчил, известно време е част от екипа на „Ку-ку бенд“. Участва в престижни джаз фестивали в страната и чужбина, като два пъти в Монтрьо. Известно време е част от групата на Лили Иванова.

Ире Васкес е родена  в Куба. Завършва музикално училище в Хавана с фагот. Свири на пиано, пее и след като се премества в България, където живее постоянно преподава в Муз. училище и участва в различни формации с латино и джаз музика.

"Los Papis" е проект, който тя и Калин Вельов създават.

Дилян Давидков – тромпет, е в основата на сформирането на българската формация "Тумбаито", в която участват още Михаил Йосифов, Калин Вельов, Милен Кукошаров, Мартин Ташев. Работи в Латинска Америка. Част от формацията De Fuego, свири с Ire Vasques. Мартин Велев – бас, свири на бас и перкусии. Участва в различни формации в страната и чужбина. Shlomi Haim /Израел/ е музикант, перкусионист, барабанист. Живял е в Куба, част от блус формацията на Васко Кръпката.

Сцената ще се взриви от музика, ритми, емоции, а стихията Ire  Vasques ще отведе публиката в страната на латиното и джаза.

Вече е традиция вторият ден на феста да е посветен на малчуганите. На 17 септември от 11.00 ч. пред ресторант „Мечока Бен“ в градския парк ще започне джаз матине за деца. В уъркшопа ще бъде представен „Негово Величество Тромпетът“. Водещ ще бъде тромпетистът Стоян Жеков. Ще участват и деца от вокална школа "Зонели" с ръководител Елена Карабельова, от Младежкия център с ръководител Жана Стефанова, от Частно училище „Леонардо да Винчи“, вокална школа "Палитра" и др.

„Ще свирим, импровизираме, пеем и забавляваме“, сподели Павлета Проданова.

Събитието се организира със съдействието на Община Добрич.

c