Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

JYSK ще реновира магазина си в Добрич през 2023 година

През 2023 г. българското дружество на датската верига JYSK ("Юск бул") ще открие шест нови магазина и ще обнови седем от вече работещите, съобщи за "Капитал" Алекс Брату, регионален мениджър на JYSK за Румъния и България. Най-новият обект на веригата бе отворен в Кърджали на 25 август. До края на годината ще бъдат открити още два - в Пловдив и в Смолян, а този в Добрич ще бъде реновиран. Засега JYSK има 47 магазина в страната, продава и онлайн.  

Очаква се през 2023 г. JYSK да стъпи на турския пазар, като открие първите си магазини в Истанбул. Тогава дистрибуционният център в Божурище ще поеме снабдяването и на тези обекти, уточни Венцислав Чавдаров, логистичен директор "Балкани" на JYSK ДЦБ.

Датската верига JYSK е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. Първият магазин е отворен в Дания на 2 април 1979 г., днес компанията има над 3222 обекта в 48 държави.

В България JYSK навлезе през 2005 г., като отвори първия си обект в Пловдив. Заетите в магазините и в дистрибуционния център са над 700. Дистрибуционният център в Божурище е осмият по рода си обект на датската верига в света.

c