Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Израелски бриджори доминираха в битката за призовете на Paradise Blue в Албена

Завърши и третият състезателен ден от програмата на XXXVII Международен бридж фестивал "Албена 2019". След като се изиграха срещите в двойковия турнир, в които съперниците след всеки кръг се определяха по "Датска система", шампиони и притежатели на най-престижните отличия - "Купа Парадайс Блу", са израелската топ двойка Емилиа Хакармели и Хектор Москович, съобщи Стефан Георгиев - шеф на СК "Дама купа".

След тях - с вице-шампионски отличия, се подредиха руските състезатели Дмитрий Фазуненко и Константин Финагин, доказвайки много добрата си спортна форма. До момента състезателният тандем успя да спечели три призови места от три турнира. На трета позиция са силните варненски бриджьори Васил Гетов и Ивайло Манов, а четвърти са отново израелска двойка - Ехудит Блас и Рами Блас.

По-късно днес - от 15,30 часа, е блиц-отборния турнир за купите на бридж клуб ''Албена". В съботния денс предстои да се изиграят срещите от престижният двусесиен турнир за смесени двойки, за купите на организаторите от спортен клуб "Дама купа". По традиция, организаторите осигуряват безплатен вход за зрителите, които желаят да наблюдават играта на участниците от Европа и Америка.

c