Събота, 17 август 2024

17.08.2024

Последвайте ни

Израелската армия заяви, че още бойци са били убити при офанзивата в болница в град Газа

Още бойци са били убити при офанзивата на израелската армия в болницата "Аш Шифа" в град Газа, заявиха днес въоръжените сили на Израел, предаде ДПА.
"През изминалия ден при на размяна на огън бяха елиминирани повече от 50 терористи", казаха въоръжените сили и добавиха, че от началото на операцията в района на болницата преди няколко дни са били елиминирани повече от 140 бойци. Те добавиха, че израелските сили също така са открили складове за оръжия.
Според въоръжените сили цивилни, пациенти, лекари и медицинско оборудване нe са пострадали.
Агенция ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на тази информация чрез независими източници. Израелски военни нахлуха в най-голямата болница в ивицата Газа рано сутринта в понеделник, за да предприемат действия срещу групировката "Хамас" и нейната инфраструктура.
Според армията към момента двама израелски войници са били убити при операцията. Около 160 заподозрени са били задържани.
Въоръжените сили казаха още, че сраженията продължават и на други места в ивицата Газа. Армията съобщи, че в центъра на крайбрежната ивица през изминалия ден са били убити около 20 души, които според нея са били терористи.
Междувременно министерството на здравеопазването в Газа заяви, че от началото на израелската военна офанзива в анклава на 7 октомври са били убити повече от 31 988 палестинци и са били ранени 74 188, предаде Ройтерс. Около 65 палестинци са били убити и 92 са били ранени през последните 24 часа, се добавя в изявлението на ведомството.

c